Hvor

Moesgaard Museum ved Aarhus


Opgaven

Det nye state-of-the-art Moesgaard Museum er en helt ny måde at tænke museum på. Det er en helhedsoplevelse med mange interaktive installationer og lyseffekter. Moesgaard Museum har i alt 670 enheder, hvoraf cirka halvdelen skal slukkes om aftenen og tændes igen næste morgen.

Opgaven for os lød på, at i stedet for at medarbejderne skal gå rundt til hver enkelt af de mere end 330 installationer, skal de med et let betjent system kunne styre alle enheder centralt.


Løsningen

For at forbinde alle enheder og sikre at de kan styres på en enkelt måde, valgte vi at bruge systemet Show Control, som fungerer perfekt til formålet. Nu kan museets medarbejdere hurtigt og let kontrollere de enheder, der skal slukkes om aftenen og tændes igen om morgenen ved tryk på en enkelt knap.


Uforudset udfordring

I arbejdet på Moesgaard Museum fik vi en udfordring, som vi ikke havde forudset. Nemlig at fordi museet er lavet af beton og derudover er bygget ned i jorden, skal man ikke længere end en etage ned, før der ikke er noget mobilsignal længere.

Det betød, at mobiltelefoner pludselig var sat ud af kraft, og vi kunne bruge en time på at finde hinanden for at få svar på et enkelt spørgsmål. En problematik vi ikke har haft siden opfindelsen af mobilerne. Og med en stram tidsplan på 3-4 uger gjorde det udfordringen ekstra spændende.

Men vi nåede det, så alt var klar til Dronningens indvielsestale d. 10/10 2014 – og selvfølgelig da museet slog dørerne op for resten af befolkningen dagen efter.