Kunst og foredrag

Vallensbæk Kultur- & Borgerhus i Vallensbæk Kommune danner ofte rammer for kunst, foredrag og sociale arrangementer. 


Kunst og foredrag

I Vallensbæk Kultur- & Borgerhus er der en stor trappe, som fører ned til et kunstværk. Kunstværket består af en væg med lysende trekanter. Trappen er lavet som en slags ’spansk trappe’, hvor man kan sidde på trappetrin i forskellige højder, mens man beundrer kunstværket.

Opgaven lød på at opsætte et stort lærred, som kan køres ned foran kunstværket og bruges til forskellige præsentationer, så lokalet kan fungere som foredragssal også. Lyset i kunstværket skal slukkes, når lærredet er nede, så man kan se præsentationen på lærredet.


Funktionalitet

Vi satte et lærred på over 5 meter op, som kan køres ned foran kunstværket.  Ved hjælp af PLC (programmerbar logisk controller) har vi lavet en installationen med to projektorer, der projicerer indhold op på skærmen.

Når lærredet er nede, slukkes lyset i kunstværket automatisk. Om aftenen kører lærredet selv op, hvis det stadig er nede, og lyset i kunstværket slukkes automatisk for at spare strøm om natten – og tændes automatisk den næste morgen. Selve teknikken for, hvad der skal vises på lærredet, har vi også stået for, så det er let og brugervenligt at benytte for foredragsholderne.