MOMU

Moesgaard Museum ved Aarhus.

Installationen skulle være klar til H.K.H. Dronning Margrethes indvielsestale d. 10. oktober 2014 – og selvfølgelig også da museet slog dørene op for resten af befolkningen dagen efter.

Læs mere om indvielsen: dr.dk/nyheder

Se mere om Moesgaard Museum: moesgaardmuseum.dk


Nyt museum – ny teknologi

Det nye state-of-the-art Moesgaard Museum er en helt ny måde at tænke museum på. Det er en helhedsoplevelse med mange interaktive installationer og lyseffekter. Moesgaard Museum har i alt 670 enheder, hvoraf cirka halvdelen skal slukkes om aftenen og tændes igen næste morgen.

Opgaven for os lød på, at i stedet for at medarbejderne skulle gå rundt til hver enkelt af de mere end 330 installationer, skulle de med et let betjent system kunne styre alle enheder centralt.


330 enheder styres med et tryk på en knap

For at forbinde alle enheder og sikre at de kan styres på en enkelt måde, valgte vi at bruge systemet Show Control, som fungerer perfekt til formålet. Nu kan museets medarbejdere hurtigt og let kontrollere de enheder, der skal slukkes om aftenen og tændes igen om morgenen ved tryk på en enkelt knap.


Stort museum – ingen mobilsignal

I arbejdet på Moesgaard Museum fik vi en udfordring, som vi ikke havde forudset. Nemlig at fordi museet er lavet af beton og derudover er bygget ned i jorden, skal man ikke længere end en etage ned, før der ikke er noget mobilsignal længere.

Det betød, at mobiltelefonerne pludselig var sat ud af kraft, og vi nemt kunne bruge en time på at finde hinanden for at få svar på et enkelt spørgsmål. Dette var problematik, vi ikke har haft siden opfindelsen af mobiltelefonen. Og med en stram tidsplan på 3-4 uger gjorde det udfordringen ekstra spændende. Men alt gik fint og vi nåede vores deadline. 


Fotos: Moesgaard Museum