Hvor

Pilehaveskolen, Vallensbæk


Opgaven

I forbindelse med modernisering på Pilehaveskolen skulle et ældre filmfremvisningslokale opgraderes til den nyeste teknik. Lokalet skulle have installeret AV-udstyr til pc-præsentationer og speak med håndholdte eller headset-mikrofoner til underviserne.


Løsningen

I løsningen lagde vi vægt på et lydsystem, hvor der er god taleforståelse. Den måde, man gengiver tale på, er ikke den samme måde som, hvis man synger. Så vi sørgede for, at lydsystemet er optimeret til tale og dermed til undervisningsbrug.

Systemet supporterer alle enheder – både nyere digitale eller ældre analoge enheder; pc, Mac, telefoner etc. Billedtilpasningen er optimeret til hele skærmen, så der ikke er sorte kanter.

Systemet er meget brugervenligt, da det er vigtigt for Pilehaveskolen, at forskellige undervisere let kan betjene det. Alt styres digitalt, og der er ingen manuel vedligeholdelse. Systemet finder selv ud af hvilke kanaler, det skal tune ind på, så når det først er sat op, bliver det ved med at virke.

Al teknik er monteret i rackskab. Fordelen ved skabet er, at teknikken er skruet fast i siderne på skabet, så ingenting bliver væk, og man kan låse det af efter brug.

Det her er et eksempel på, hvordan man kan tage gammelt filmfremvisningslokale og let lave det moderne og tidssvarende. Der er fremtidssikret med masser af udvidelsesmuligheder, da det eksempelvis er let at opgradere med flere mikrofoner etc.

Typisk installationstid for os er 2-3 dage, så fra start til slut kan vi have projektet klar på en uge.