Via skærme, lyd og lys skal Cipex være med til at formidle præsentationerne på det nye krigsmuseum i Narvik i Nordnorge.

Tekniske leverandører
Michael Rasmussen fra Cipex siger: ”Vi er stolte af at være blevet udvalgt og glæder os til at komme i gang med at løse opgaven. Vi samarbejder med Redia Aarhus, som laver indholdet til skærmene, og vi er så tekniske leverandører på A/V-udstyr til udstillingerne.”

Langt til Narvik
”Vi var på præinspektion deroppe for et par uger siden, i sne og højt solskin. Narvik ligger langt oppe i Nordnorge; der er faktisk lige så langt til Firenze som til Narvik fra Aarhus. Så det betyder også, at vi ikke bare kan smutte hjem, hvis vi skulle glemme noget. Derfor var det vigtigt for os at komme op og lave en grundig forundersøgelse.”

”Det kommer til at tage os ca. 2½ dag, når vi skal køre derop om et par uger, så det er vigtigt, at vi har pakket bilerne korrekt hjemmefra,” slutter Michael.

Røde Kors Krigsmindemuseet i Narvik forklarer via udstillinger, hvad der skete i Narvik under 2. Verdenskrig, hvor tyskerne angreb d. 9. april 1940. Efter 2 måneders hårde kampe i Narvik Fjorden, blev tyskerne slået af nordmændene og de allierede styrker. Det var første nederlag for tyskerne i 2. Verdenskrig.

Desværre led Frankrig nederlag på Vestfronten i Europa, og De Allierede måtte trække sig ud af Nordnorge d. 8. juni. Uden deres støtte måtte de norske styrker overgive sig til tyskerne.

Arbejdet på det nye museum går i gang i midten af junimåned. Det nye Krigsmuseum åbner efter planen i Narvik d. 7. juli 2016.