Styr på paneldeltagerne

Vallensbæk Kommune ønskede at få opgraderet kommunalbestyrelsessalen med mere tidssvarende teknik.


Udfordringer og kort tidsfrist

Vallensbæk Kommune havde et ønske om at opgradere kommunalbestyrelsessalen med ny tidssvarende teknik og nye panelmikrofoner til paneldeltagerne. Fordi kommunen ønskede at bibeholde det eksisterende møblement, og da det ældre anlæg samtidig efterlod huller i bordene, gjorde det opgaven ekstra udfordrende og spændende.

Vi fik opgaven i juni 2015 og havde en uge til at færdiggøre den. Så vi skulle udtænke en æstetisk og smart løsning, sætte den i produktion og installere den inden for en ret kort tidsfrist.


Alle bliver hørt og ordstyrer har fuld kontrol

Tidligere skulle paneldeltagerne trykke på en knap ved deres mikrofon for at få mulighed for at tale. Det betød, at ordstyreren ikke havde det fulde overblik over rækkefølgen af talere. Ikke en særlig tidssvarende løsning. Med den nye løsning fra Sennheiser ADN (Audio Distribution Network) har ordstyreren nu fuldstændig kontrol med, hvem der taler hvornår. Paneldeltagerne trykker for ’Request to speak’, og via en oversigt på skærmen kan ordstyreren se, hvis tur det er til at tale.

Løsningen på udfordringen med at kunne bibeholde det eksisterende møblement blev at få lavet træplader som dækplader ovenpå det eksisterende bord med plads til de nye panelmikrofoner, vi fik installeret. Det endte med at blive en meget elegant, smart og brugervenlig løsning. Selv borgmesteren sagde, at ’Det er sgu smart’, og så kan vi jo ikke bede om mere.