Viden om: Latency

Latency betyder tidsforsinkelse. Derfor skal man være obs. på latency, når man taler streaming. Når man arbejder med transmission, vil der altid være en forsinkelse i tid. Ved streaming skal man gøre sig klart, at latency kan være en nærmest ligegyldig faktor, eller det kan være en væsentlig faktor.

Hvis man forestiller sig, at man afholder et møde, hvor man streamer en monolog til andre lokationer med mødedeltagere, så kan man i mange tilfælde acceptere latency på måske 30 sekunder, uden det har betydning.

Hvis man så forestiller sig, at man bringer interaktivitet ind, som fx afstemninger, spørgsmål og svar. Så skal man være opmærksom på, at der vil gå 30 sekunder, før modtageren (far end) modtager spørgsmål eller hvad der skal stemmes om, og derved nødvendigvis er 30 sekunder bagud i forhold til at svare, sammenlignet med de personer, der er i lokalet, hvor der streames fra. Dette vil i de fleste tilfælde være en uacceptabel forsinkelse.

Vi bestræber os på at levere de bedste produkter og services til sidstnævnte brugsscenarier hvor vigtigheden af minimal latency er i fokus. Via bestemte teknologier er det muligt for os at streame, beskyttet af datakryptering, over internettet med langt lavere latency end konkurrerende teknologier.