Narvik Krigsmuseum

Det flotte Krigsmuseum i Narvik, Nordnorge åbnede d. 7. juli 2016.


Hjælp til formidling

Via skærme, lyd og lys er CIPEX med til at formidle præsentationerne på Narvik Krigsmuseum i Nordnorge. Vi samarbejdede med Redia Aarhus, som lavede indholdet til skærmene, hvor CIPEX så var teknisk leverandør på AV-udstyret til udstillingerne. CIPEX har stået for opførsel af alt hardware og alle digitale installationer, samt lyssætning.


Oplevelse og reflektion

Røde Kors Krigsmindemuseet i Narvik viser og fortæller via udstillinger som “Kampen om Narvik”, hvad der skete i Narvik under 2. Verdenskrig, hvor tyskerne angreb d. 9. april 1940. Efter 2 måneders hårde kampe i Narvik Fjorden, blev tyskerne slået af nordmændene og de allierede styrker. Det var det første nederlag for tyskerne i 2. Verdenskrig. Desværre led Frankrig nederlag på Vestfronten i Europa, og De Allierede måtte trække sig ud af Nordnorge d. 8. juni. Uden deres støtte måtte de norske styrker desværre overgive sig til tyskerne.

Se mere om Narvik Krigsmuseum: krigsmuseet.no


Der er langt fra Aarhus til Narvik

Narvik ligger langt oppe i Nordnorge; der er faktisk lige så langt til Firenze som til Narvik fra Aarhus. Dette betød at vi ikke bare lige ville kunne smutte hjem, hvis der skulle være glemt noget. Derfor var det vigtigt for os, at komme op og lave en grundig forundersøgelse – en præinspektion et par uger før vi gik igang med arbejdet. På den måde kunne vi nøje planlægge det hele og pakke bilerne korrekt hjemmefra. En tur til Narvik i bil og trailer tager ca. 2,5 dag.


Fotos: Narvik Krigsmuseum