DMJX

I efteråret 2020 så kunstværket ‘Jordlys og Pingpong Med Solen’ af Pipilotti Rist, dagens lys for første gang på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Her mødtes Kunst og AV i et spektakulært kunstværk, der har været mange år undervejs.


Samarbejde med Kollision

CIPEX og Kollision er i forvejen rigtig gode samarbejdspartnere, og har flere projekter bag sig. DMJX projektet er dog et af de større projekter, vi har arbejdet på sammen.

Kollision designer, faciliterer og tænker de store tanker i et sådan projekt. CIPEX sourcer så hardware og forbinder Kollisions tanker og fører disse ud i livet med det udtryk, der ønskes.

Det har været et langt forløb for at få dette kunstværk til at stå knivskarpt og for at få de funktioner, der skulle til, for at man kunne opnå netop den oplevelse, som man får på DMJX i Aarhus. I bund og grund er det jo “bare” en Journalisthøjskole, men med dette kunstværk, håber man på at kunne inspirerer eleverne. Værket kører i ydertimerne, da det gør sig bedst i mørket.

Kollision skriver:
Ved første øjekast er der ikke noget usædvanligt at se, men i de mørkere timer ændrer bygningen sig. Et kæmpe farverigt gardin trækker langsomt foran et stort vinduesområde. En stor spejlkugle begynder at rotere, og lysene begynder at dæmpe. Dernæst er DMJX dækket af Pipilotti Rists fantastiske visuelle verden. Fire store projektionsområder på gulve, vægge og lofter glider ind og ud af hinanden og viser den besøgende en ny virkelighed og syn på verden.

Læs mere om Kollision og deres arbejde: kollision.dk
Se Kollisions video af udstillingen: youtube.com


Kunstværk via AV-udstyr

CIPEX har leveret og installeret det samlede værk. Det vil sige alle projektorerne, spejlkuglen, gardinsystemet, lys og kabling. Vi har lavet lyset styrbart på de 2 nederste etager så kunstværket kan tage sig helt rigtigt ud. Den samlede installationstid var ca. 12 uger i alt. Værket består af kraftige Epson Laser projektorer, spejlkugle på 1 meter i diameter med tilhørende motor, Brightsign player, Apple server og et custom designet styresystem som tager højde for bla. hvad tiden er på døgnet, hvilke vejrforhold der er mm.

Alt i alt har det været en super spændende opgave for os i CIPEX og vi er glade for og utroligt stolte over at have været med til at bringe dette smukke kunstværk til live.

Vi blev for projektet nomineret til årets InAVation Award i 2021 under kategorien ‘Education’.

Læs om den flotte udstilling i ProAV Magasinet: proavmagasinet.dk


Fotos: Kollision og CIPEX